Back to All Events

Folkemødet: Gastronomiens akilleshæl - en samtale om social bæredygtighed

Foto: Rasmus Flindt Pedersen for  Freja Symposium , der er initieret af  FOOD  og arbejder for at fremme ligestilling i den nordiske hotel- og restaurantbranche.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen for Freja Symposium, der er initieret af FOOD og arbejder for at fremme ligestilling i den nordiske hotel- og restaurantbranche.

Hvorfor vægtes koens velfærd højere end kokkens i samtalerne om dansk gastronomi? 

Vi har for længst lært at spørge ind til madens oprindelse, produktionsmetode og velfærd, når vi går på restaurant, men hvor falder de kritiske spørgsmål og krav til kokkens og tjenerens rettigheder og arbejdsliv? Social bæredygtighed i restaurantionsbranchen er stadig tys tys, men det skal ændres nu, hvis branchen skal overleve. Nye undersøgelser om trivsel i branchen kalder på handling, så kom og tag del i samtalen om, hvordan vi forandrer status quo. Mød restaurationsskoledirektøren, kokken, influenten, CSR-eksperten og aktivisten, der alle arbejder for forandring.

Deltagere

- Anne-Birgitte Agger, direktør for Hotel- & Restaurantskolen
- Camilla Stemann Jensen, stifter af bloggen CopenhagenbyMe og medstifter af podcasten Influencer 
- Kamilla Seidler, kok og talsperson for Freja
- Sune Skadegaard Thorsen, direktør for GLOBAL CSR og rådgiver til REGA
- Trine Hahnemann, direktør for Hahnemanns Køkken

Samtalen moderes af Marie Sainabou Jeng, stifter og kommunikationsrådgiver i Koalition og madkultursskribent ved Point of View International. 

Hvor

Teltet ved Point of View International.
Se kort over Folkemødet her.

Foto: Maria Andersen.

Foto: Maria Andersen.