Nyt

Læs med - her deler vi nyheder og debatindlæg fra Koalition og vores samarbejdspartnere.

 
Anne Glad. Foto Peter Bisgaard

8. februar - Sundhed i medierne: Danske madkommunikatører mødes i jagten på saglighed til sundhedsforvirrede danskere

Madmyter og kreative markedsføringsstunts præger i stigende grad det moderne mediebillede, og det har gjort det svært for danskerne at bevare overblikket over, hvad der er sundt og etisk forsvarligt at putte i indkøbskurven. Onsdag mødtes virksomheder, forskere, journalister og influenter til Landbrug & Fødevarers møde Sundhed i medierne.

Læs mere.

29. januar — Ny vidensportal for fagfolk om mad og måltider

Fonden Københavns Madhus har netop lanceret den nye vidensportal Madværk. Her kan madprofessionelle søge viden og inspiration til f.eks. bedre måltidsværtskab, højere kulinarisk kvalitet, og til hvordan man arbejder med maddannelse blandt børn og unge.

Læs mere.

21. januar — Invitation til møde om sundhed i medierne

Landbrug & Fødevarer inviterer sundhedsformidlere til møde om sundhedskommunikation i medierne 6. februar på Axelborg i København. Blandt oplægsholderne er Koalitions stifter, Marie Sainabou Jeng.

Læs mere

2. januar 2019 — Avlere, grossister og kokke går i samråd for at få mere kanin på danske tallerkener

Fagfolk fra alle dele af den danske gastronomi- og fødevarebranche mødtes torsdag for at sætte fokus på dansk økologisk kanins mange kvaliteter og undersøge, hvordan man fremmer samhandel af kaninkød i Danmark.

Læs mere.

18. november 2018 — Danmark vinder verdensmesterskaberne i chokolade

For sjette år i træk hev den kompromisløse og etisk bevidste chokolademager Mikkel Friis-Holm i aftes guld med hjem fra International Chocolate Awards i Firenze. Hele 10 produkter fra Friis-Holm Chokolade fik medaljer.

Læs mere.

23. oktober 2018 — Jordforbindelse - nu får Frederiksbergs børn skolehaver

Frederiksbergske børn og unges forståelse for natur, havedyrkning og madlavning skal nu på skoleskemaet med helt nye rammer for læringen. Takket være Frederiksberg Fondens støtte til etablering og drift af skolehaver omdanner foreningen Haver til Maver et areal i Frederiksberg Have til grønne og spirende klasseværelser under åben himmel.

Læs mere.

1. oktober 2018 — Kvit sundhedsplattenslageriet Simple Feast!

Er du en ansvarlig virksomhed, så er det hverken modigt, frækt eller fremtiden bevidst at lyve og vildlede for at opnå opmærksomhed skriver Marie i en kommentar på Bureaubiz til Simple Feasts reklamefremstød.

Læs mere.

10. august 2018 — Gastronomisk skovluksus i Skanderborg

FESTIVALMAD – Smukfest forkæler fortsat sit modne og købestærke publikum med et broget tilbud af spiselige antihverdagslækkerier. Redde verden må festivalgæsterne gøre derhjemme, for i bøgeskoven er det kun velsmagen, der tæller.

Læs mere.

25. januar — Rejsebrev fra Mercado de Tlacolula til Point of View International

REJSEBREV – At færdes i verden kræver i ny og næ en revision af, hvad man bruger sin tid og penge på. Et nyt år kan være den anledning, men for Koalitions stifter Marie Sainabou Jeng var det en rejseoplevelse i Mexico forrige søndag, der rørte hende voldsomt. Det skriver hun om i en klumme til Point of View International.

Læs mere.

14. januar — Stormøder kickstarter nyt Innovations-partnerskab for sundere mad

Over halvdelen af den danske befolkning er overvægtig, og mange danskere ønsker at leve sundere. Derfor skal det være nemmere at træffe sundere valg som forbruger, mener Fødevarestyrelsen, der med et nyt Innovationspartnerskab vil øge udbuddet af sundere fødevarer. Nu inviteres danske virksomheder, store som små, til stormøde om partnerskabet 31. januar i Aarhus, 4. februar i Vejle og 6. februar i København.

Læs mere.

2. december 2018 — Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

Restaurant Jordnær laver kongerigets bedste ret med ost! Køkkenchef Eric Kragh Vildgaard og hans dessertkok Mads Juel Olesen bankede med en flan på Thise Blå Grubé, hasselnødssablé, brændte figner og figenescabeche fire andre michelinrestauranter og fem andre knivskarpe toprestauranter, da Mejeriforeningens kokkekonkurrence Danmarks bedste osteret 2018 blev afgjort søndag 2. december.

Læs mere.

30. oktober 2018 — Ost & ko udfordrer danske restauranter: Danmarks bedste osteret er 20.000 kr. værd

Er du Danmarks dygtigste ostekok, kan det være, at julen falder tidligt i år. Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko har udskrevet den ultimative ostekonkurrence, som udfordrer Danmarks skarpeste kokke i den vigtige disciplin ”Danmarks bedste osteret”.

Læs mere.

11. oktober 2018 — CPH Food Space A.M.B.A indleder nyt samarbejde med Madkastellet omkring Slagtehusgade 11

Sammen slår vi dørene op til det rå og urbane venue på Slagtehusgade 11. Kreativitet og iværksætterånd er kendetegnet –  helt i den ånd, kan lokalet lejes som rent eventlokale, hvor arrangøren selv står for forplejningen.

Læs mere.

1. september 2018 — Rådgivningsfirma sender koalitionsstyrker i kamp for bæredygtig madkultur

Kampen for klimavenlig madproduktion og bæredygtig madkultur er mere præsent hos forbrugere og organisationer end nogensinde – og nu ruster en erfaren pr- og kommunikationskvinde sig med specialiserede koalitionsstyrker.

Læs mere.

6. juni 2018 — Populær ostekampagne skydes i gang – igen

Efter tre års massiv oste-massage og en egentlig afsluttet EU-ostekampagne, skyder Mejeriforeningen endnu engang Ost & ko-kampagnen i gang med et åbent og ærligt ostesymposium.

Læs mere.