Indtryk fra verdens første folkemøde om mad: “Den perfekte blanding af faglighed og folkelighed”

Festmiddag.jpg

15. maj 2019

Artikel bragt ved Point of View International

Fotos:
Madens Folkemøde

Engestofte Gods på Lolland dannede i weekenden ramme om en folkefest af lige dele oplysning og lækkersult, da mere end 8.000 mennesker var samlet til ikke bare Danmarkshistoriens men verdenshistoriens første folkemøde for gastronomi og fødevarer. Vi har spurgt seks madfolk, der arbejder med bæredygtig udvikling, hvad de tog med sig fra Madens Folkemøde 2019.

Gæster, kokke, producenter og skolebørn dykkede i weekenden ned i madens mangfoldige verden, da Madens Folkemøde satte ud på sin jomfrurejse med samtaler, debatter og et mylder af madoplevelser.

De to indsigtsfulde dage i madens tegn bød på debatter om alt fra klimaproblemer til invasive havarter og ligestilling i restaurationsbranchen, og på programmet var også eksotiske oplevelser som asparges dampet i koblære og smagninger af lokal rosévin fra Sydhavsøerne. Nutidens og fremtidens madkultur kom med andre ord under luppen fra både kritiske og kreative vinkler.

Vi har i Point of View International bragt et udpluk af indtryk fra nogle af de mange aktører, der var med til at forme Madens første Folkemøde. Læs det her.

 
Emil Stenz Aardestrup