Rådgivningsfirma sender koalitionsstyrker i kamp for bæredygtig madkultur

 
XXtvALpw.jpg
 

1. september 2018

Pressemeddelelse
Koalition

Kampen for klimavenlig madproduktion og bæredygtig madkultur er mere præsent hos forbrugere og organisationer end nogensinde – og nu ruster en erfaren pr- og kommunikationskvinde sig med specialiserede koalitionsstyrker. Navnet er Marie Sainabou Jeng, der efter 10 års selvstændigt virke går i luften med firmaet Koalition. Bevæbnet med en specialist- og partnerskabstankegang vil Koalition drive en bæredygtig udvikling indenfor gastronomi, mad og madkultur i en positiv retning.

’Sammen er vi stærkere’ har været mit mantra i alle mine arbejdsår som selvstændig kommunikationskvinde. Fagligt ligesindede og nye relationer er sjældent en konkurrent, men oftere en åndsfælle, som kan bidrage til dit arbejde.

Tankegangen om åbenhed og nysgerrighed overfor organisationer og samarbejdspartnere har været en stor del af min forretningsmodel de sidste ti år. Vi når længere, når vi er flere, der brænder for den samme udvikling og sag, end hvis man står og råber på en ølkasse helt alene. Det gælder for min virksomhed og for mine kunder og samarbejdspartnere,”

siger Marie Sainabou Jeng, stifter og direktør i Koalition, som gror videre på 10 års selvstændigt virke som pr- og kommunikationsrådgiver specialiseret i gastronomi, mad og madkultur.

Hjerte for kulturel og bæredygtig udvikling
Marie Sainabou Jeng har specialiseret sig i madkommunikation, hvor særligt madpolitik, systemkritik, kulturel og bæredygtig udvikling og en evig appetit på kreative nybrud er i fokus. Branchespecialet er en hjertesag og virksomheden Koalitions fokusområde:

”Koalition rådgiver og forbinder organisationer, der vil gro sammen med det omgivende samfund mod kulturel og bæredygtig udvikling og med mad som omdrejningspunkt.

Vores fagkompetencer er pr, kommunikation og projektudvikling specialiseret i gastronomi, mad og madkultur og vores ambition er fortsat at bidrage til at drive en positiv udvikling indenfor bæredygtighed og kultur sammen med vores kunder og samarbejdspartnere,”

forklarer Marie.

Partnerskabstankegangen løfter store projekter

En af de organisationer, som Marie Jeng har hjulpet med en kulturel udvikling i en partnerskabstankegang med forskellige specialister tilknyttet, er Mejeriforeningen, som Marie har rådgivet gennem fire år. Opgaven har blandt andet været at bygge bro mellem fremadstormende forbrugere, en madkultur under forandring og en etableret branche:

”I stedet for at vælge et traditionelt bureau har vi været glade for at have et hold af entusiastiske professionelle osteelskere, fagkyndige formidlere og dygtige kommunikatører, der bl.a. under kampagnenavnet Ost & ko har fået dansk mejeribrug ud til en lang række ønskede målgrupper, som det ellers har været vanskeligt at nå og ikke mindst fastholde. Marie Jengs team border for sagligt indhold af høj kvalitet og dybde, der engagerer både internt og eksternt.

Sagt på godt jysk, så har vi fået virkelig meget ud af vores investering – og glæder os til at fortsætte med at samarbejde med Koalition om Mejeriforeningens kommunikation,”

siger Lars Witt. Netop nu arbejder Koalition også med Haver til Maver om etableringen af DYRK LIVET, den første danske skolehavefestival, der samler professionelle aktører indenfor natur, have og mad 7. september, Syddansk Fødevareklynge om vækstprogrammer for SMV’ere og Landbrug & Fødevarer om danske, økologiske råvarer.

Hvem er med i Koalition?

Marie Jeng har siden 2009 arbejdet med partnerstrukturer, hvor hun sammen med andre ligesindede selvstændige har løftet større opgaver. Den model føres nu videre i Koalition, styrket med et hold af nu fem gode ansatte.

”Det har altid været fagkompetencerne og værdisættet, der har været vigtige for mig, og ikke så meget, hvilket cvr. nummer, man er tilknyttet. Derfor har man i mange år fx kunne se mig i tæt arbejdsmæssig armkrog med andre specialister, selvom vi opererer inden for hver sin virksomhed. Den tradition bygger Koalition videre på.

Vi sætter holdet efter opgaven og ikke, at der er en intern lønningsliste, der skal gå op. Men Koalition er også et paradigmeskifte for mig, for jeg har valgt at skalere mit antal af faste medarbejdere op, så vi er en håndfuld koalitionere, der arbejder tæt med andre dygtige selvstændige,”

siger Marie Sainabou Jeng, der med Koalition etablerer hovedkvarter til seks faste og en håndfuld eksterne koalitionsstyrker i CPH Food Space i Kødbyen.

Koalition består af:

o   Sara Brink, projektleder og kommunikationsrådgiver

o   Hannah Thinggaard Nielsen, kommunikationsmedarbejder

o   Emil Stenz Aardestrup, kommunikationsmedarbejder

o   Elisa Sanderhage Tjäder, assistent

o   Morten Lund, arbejdende bestyrelsesformand

o   Marie Sainabou Jeng, stifter og direktør


Derudover deler Koalition arbejdsliv med:

o   Rasmus Holmgård

o   Anne Køster, Haps

o   Joachim Hjerl fra Konvers

o   Jacob Damgaard fra Damgaard Works


Om Koalition

Koalition rådgiver og forbinder organisationer i kulturel og bæredygtig udvikling. Fagkompetencerne er pr, kommunikation og projektudvikling specialiseret i gastronomi, mad og madkultur.

Virksomheden er stiftet af Marie Sainabou Jeng i 2018 og gror videre på 10 års selvstændigt virke som pr- og kommunikationsrådgiver specialiseret i gastronomi, mad og madkultur. At gro sammen med andre er heller ikke helt nyt. Marie har siden 2009 arbejdet med partnerstrukturer, hvor hun sammen med andre ligesindede selvstændige har løftet større opgaver. Den model føres videre i Koalition, men nu også med et hold af gode ansatte.


Marie Sainabou Jeng 

Stifter og direktør i Koalition. Marie underviser sideløbende på Suhrs Højskole i madpolitik og systemkritik og blogger om madkultur for Point of View International. Maries dybdefaglighed er forankret i en baggrund som professionsbachelor i Ernæring og Sundhed fra Suhrs Seminarium og diplomuddannelsen i Food Policy fra City, University of London.

Før Koalition

  • 2009 selvstændig med virksomheden Incube, der i 2011 fik navnet Marie Jeng

  • 2011-2015 anmelder mad med omtanke for Dagbladet Information,

  • 2011 medstifter af mad+medier med missionen om at samle danske madkommunikatører i et netværk, som bl.a. uddelte den årlige mad+medier-prisen. Netværket var aktivt ledet frem til 2015 og samlede 900 danske mad-kommunikatører

  • 2010 medstifter af Madbloggersymposium, den første faglige og sociale samling af danske madbloggere

  • 2004-2008 konsulent i fødevareteams hos kommunikationsbureauerne Holm Kommunikation og Hill & Knowlton

 
Emil Stenz Aardestrup