Eat like tomorrow: Eventguide til klimafestivalen Live Like Tomorrow

9. OKTOBER — Fra onsdag 9. oktober til lørdag 12. oktober inviterer København til klimafestivalen 'Live Like Tomorrow', når byen er vært for det internationale klimatopmøde, C40 World Mayors Summit 2019. Her venter en bred vifte af oplevelser med alt fra maddebatter og fællesmiddage til aktivisme-workshops og køkkenshows. Koalition guider dig her til møder og events om fremtidens mad og madens bæredygtige løsninger.


Read More
Marie Sainabou Jeng
Kødbyen bliver til Ostebyen under Cheese Copenhagen 2019

7. OKTOBER 26. oktober 2019 inviteres osteglade danskere endnu engang til vallebal i København med den 4. udgave af ostefestivalen Cheese Copenhagen. For en dag bliver Kødbyen til Ostebyen, når nørder og novicer går osteamok i CPH Food Space og på en stribe af bydelens barer og restauranter. Bag festivalen står Mejeriforeningen og ostekulturkampagnen Ost & ko, som Koalition er en integreret del af. Det koster 100 kr. at tage del i det fælles ostechok ved indtag af flere end 100 af de allerbedste oste i Danmark.

Read More
Emil Stenz Aardestrup
DYRK LIVET: Grøn festival sætter skolehaver og FN’s bæredygtighedsmål på skemaet

30. AUGUST — Skolehaver lærer børn om madens vej fra jord til bord, og det er en uvurderlig del af den grønne omstilling, FN’s verdensmål arbejder for at fremme. Det mener foreningen Haver til Maver, der med festivalen DYRK LIVET 6. september dykker ned i FN’s verdensmål fra en række spændende nye perspektiver. Her vil skolehaveeksperter drøfte udvikling med kapaciteter som Steen Hildebrandt, Johanne Schmidt-Nielsen fra Red Barnet, Christian Ibsen fra CONCITO og Jytte Abildstrøm m.fl.

Read More
Emil Stenz Aardestrup
Indtryk fra verdens første folkemøde om mad: “Den perfekte blanding af faglighed og folkelighed”

15. MAJ Engestofte Gods på Lolland dannede i weekenden ramme om en folkefest af lige dele oplysning og lækkersult, da mere end 8.000 mennesker var samlet til ikke bare Danmarkshistoriens men verdenshistoriens første folkemøde for gastronomi og fødevarer. Vi har spurgt seks madfolk, der arbejder med bæredygtig udvikling, hvad de tog med sig fra Madens Folkemøde 2019.

Read More
Emil Stenz Aardestrup
Madens Folkemøde 2019: Det skal du opleve på Danmarks første folkemøde for gastronomi og fødevarer

3. MAJ — Er østers en luksusspise eller en invasiv plage? Hvorfor vil vi ikke spise krumme gulerødder? Er der for få kvinder i restaurationsbranchen? Og hvordan smager en græshoppe i grunden? 10. og 11. maj åbner Danmarks første folkemøde for gastronomi og fødevarer med store smagsoplevelser og spændende samtaler med en lang række af madens stærkeste stemmer. Marie Sainabou Jeng guider til alt det bedste på Madens Folkemøde 2019.

Read More
Marie Sainabou Jeng
Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

2. DECEMBER – Restaurant Jordnær laver kongerigets bedste ret med ost! Køkkenchef Eric Kragh Vildgaard og hans dessertkok Mads Juel Olesen bankede med en flan på Thise Blå Grubé, hasselnødssablé, brændte figner og figenescabeche fire andre michelinrestauranter og fem andre knivskarpe toprestauranter, da Mejeriforeningens kokkekonkurrence Danmarks bedste osteret 2018 blev afgjort her til eftermiddag.

Read More
Emil Stenz Aardestrup