Indtryk fra verdens første folkemøde om mad: “Den perfekte blanding af faglighed og folkelighed”

15. MAJ Engestofte Gods på Lolland dannede i weekenden ramme om en folkefest af lige dele oplysning og lækkersult, da mere end 8.000 mennesker var samlet til ikke bare Danmarkshistoriens men verdenshistoriens første folkemøde for gastronomi og fødevarer. Vi har spurgt seks madfolk, der arbejder med bæredygtig udvikling, hvad de tog med sig fra Madens Folkemøde 2019.

Read More
Emil Stenz Aardestrup
Madens Folkemøde 2019: Det skal du opleve på Danmarks første folkemøde for gastronomi og fødevarer

3. MAJ — Er østers en luksusspise eller en invasiv plage? Hvorfor vil vi ikke spise krumme gulerødder? Er der for få kvinder i restaurationsbranchen? Og hvordan smager en græshoppe i grunden? 10. og 11. maj åbner Danmarks første folkemøde for gastronomi og fødevarer med store smagsoplevelser og spændende samtaler med en lang række af madens stærkeste stemmer. Marie Sainabou Jeng guider til alt det bedste på Madens Folkemøde 2019.

Read More
Marie Sainabou Jeng
Restaurant Jordnær vinder Danmarks bedste osteret 2018

2. DECEMBER – Restaurant Jordnær laver kongerigets bedste ret med ost! Køkkenchef Eric Kragh Vildgaard og hans dessertkok Mads Juel Olesen bankede med en flan på Thise Blå Grubé, hasselnødssablé, brændte figner og figenescabeche fire andre michelinrestauranter og fem andre knivskarpe toprestauranter, da Mejeriforeningens kokkekonkurrence Danmarks bedste osteret 2018 blev afgjort her til eftermiddag.

Read More
Emil Stenz Aardestrup
Danmark vinder verdensmesterskaberne i chokolade

18. NOVEMBER – For sjette år i træk hev den kompromisløse og etisk bevidste chokolademager Mikkel Friis-Holm i aftes guld med hjem fra International Chocolate Awards i Firenze. Hele 10 produkter fra Friis-Holm Chokolade fik medaljer ved hvad der i folkemunde er kendt som verdensmesterskaberne i chokolade.

Read More
Emil Stenz Aardestrup
Ost & ko udfordrer danske restauranter: Danmarks bedste osteret er 20.000 kr. værd

30. OKTOBER – Er du Danmarks dygtigste ostekok, kan det være, at julen falder tidligt i år. Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko har udskrevet den ultimative ostekonkurrence, som udfordrer Danmarks skarpeste kokke i den vigtige disciplin ”Danmarks bedste osteret”. Om osten indgår i forret, hovedret, dessert eller som del af et rullende ostebord er underordnet, så længe de valgte oste er danske, og retten i øvrigt kan slå benene væk under de benhårde dommere. Men så er det heller ikke blot osteskorper, der er på spil, vinder-retten præmieres med 20.000 kroner ved konkurrencens kåring 2. december i København.

Read More
Emil Stenz Aardestrup
Jordforbindelse - nu får Frederiksbergs børn skolehaver

23. OKTOBER – Hvordan bliver et frø til en gulerod, og hvordan bliver guleroden til en smagfuld suppe? Frederiksbergske børn og unges forståelse for natur, havedyrkning og madlavning skal nu på skoleskemaet med helt nye rammer for læringen. Takket være Frederiksberg Fondens støtte til etablering og drift af skolehaver omdanner foreningen Haver til Maver et areal i Frederiksberg Have til grønne og spirende klasseværelser under åben himmel. Frederiksberg Kommunes skolebørn, lærere og pædagoger forventes at kunne indtage ’Haver til Maver Frederiksberg’ fra april 2019.

Read More
Emil Stenz Aardestrup
Kvit sundhedsplattenslageriet Simple Feast!

1. OKTOBER – Med reklamefremstødet ’Maybe it is time to quit’ springer måltidskassefirmaet Simple Feast ud som professionel plattenslager i egne og købte medier og får taletid i landsdækkende og sociale medier gennem en voldsom forvrængning af virkeligheden. Er det modigt, frækt og fremtiden bevidst at lyve og vildlede for at opnå opmærksomhed? Læs Marie Sainabou Jengs kommentar på Bureaubiz.

Read More
Emil Stenz Aardestrup