mad og måltider.jpg

Københavns Madhus : Folkemødet 2018
Moderator af samtale om mad og socialøkonomi

Kan mad og måltider forbedre vores samfund? Under Folkemødet 2018 engagerede Københavns Madhus lørdag 16. juni Marie Sainabou Jeng som moderator af en samtale om mad og måltider som forandringsgreb i Det Socialøkonomiske Telt.

Sammen med en række fremtrædende personer fra det danske mad- og fødevarelandskab udforskede hun moderne madkultur og undersøgte, hvordan mad og måltider bliver brugt som en del af konkrete projekter i Danmark, der sætter skub i forandringer og forbedringer af vores liv og samfund.

Foruden en stor flok nysgerrige og engagerede Folkemødet-deltagere deltog:

  • Københavns Madhus' konstituerede direktør Kenneth Højgaard. Siden 2007 har han fungeret som kulinarisk iværksætter og siden som kvalitetschef, hvor han har været med til at sætte den økologiske dagsorden i offentlige køkkener. 

  • Administrerende direktør for Glad Fonden, Mikkel Holmbäck. Gennem to årtier har han arbejdet med at finde nye måder at løse velfærdsopgaver på og undersøgt de udfordringer og løsningsmodeller, der knytter sig til socialøkonomisk virksomhedsdrift.

  • Direktør for Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, Thomas Jakobsen. Han har siden 2014 haft ansvaret for blandt andet borgerservice, turisme og kulturinstitutioner og -tiltag i kommunen.

  • Steffen Hindhede Kristensen fra FællesGro har med den medlemsbaserede fødevareordning været med til at gøre økologisk fødevareproduktion til et fælles anliggende for producenter på landet og aftagere i byen.

Du kan se eller gense hele samtalen på Det Socialøkonomiske Telts Facebookside her.