Video af The Company Film

Ost & ko : Mejeriforeningen
Danmarks bedste osteret 2018
Kokkekonkurrence for restauratører, presse og et osteinteresseret publikum

Som en del af Mejeriforeningens ostekulturkampagne Ost & ko organiserede vi kokkekonkurrencen Danmarks bedste osteret 2018, hvor en række af landets bedste kokke den 2. december dystede om at lave den bedste ret med danske oste.

Fem Michelin-restauranter og flere Bocuse d’Or deltagere var blandt de ti nominerede, der talte restauranterne Wilhelm, Formel B, Kanalen, Jordnær, Trio, Hærværk, MeMu, Kiin Kiin, Søllerød Kro og Falsled Kro. Se alle osteretterne fotograferet af Thomas Alcayaga her.

Retterne blev bedømt af den internationale topkok Kamilla Seidler og tre respekterede madanmeldere i form af Weekendavisens Helle Brønnum Carlsen, Politikens Lærke Kløvedal og Berlingskes Søren Frank.

Målet med konkurrencen var at sætte fokus på, hvordan landets kokke ser på dansk kvalitetsost og i stigende grad finder nye måder at anvende ost i dansk gastronomi. Vinderen blev Restaurant Jordnær, hvis ret tog udgangspunkt i osten Blå Grubé fra Thise Mejeri, og dessertkok Mads Juel Olesen gav rettens gode danske ost en væsentlig del af æren for deres sejr.

“Det er en rigtig rigtig sjov konkurrence og et fedt koncept at bruge de danske oste. De har været meget oversete tidligere, men nu begynder vi at få nogle fantastiske håndværksoste. Danmark er virkelig også blevet dygtige til at lave blåskimmelost. Vi har valgt Thise Mejeris Blå Grubé, fordi den smager fantastisk og har en flot syre, uden at den bliver overdrevet eller for kraftig,” forklarede han.

Danmarks bedste osteret 2018 blev til i samarbejde med Rasmus Holmgård og engagerede Jacob Damgaard i eventafvikling, Anne Køster i pressearbejde, Liv Kastrup og Thomas Alcayaga i foto og The Company Film i video.

Ost & ko har til formål at oplyse, uddanne og inspirere danskerne om og inden for dansk ost, ostekultur og dansk mejeriiværksætteri. Læs mere om Danmarks bedste osteret her.

Foto for Ost & ko / Mejeriforeningen:

Liv Møller Kastrup og Madet Mere / Thomas Alcayaga